En miljøvenlig løsning til Roskilde Tekniske Skole

ProTruck har leveret og imødekommet ønsket om en bæredygtig og langvarig løsning til Roskilde Tekniske Skole. Skolen tilbyder blandt andet eux – den erhvervsfaglige studentereksamen – hvor elever får både svendebrev og studenterhue efter endt uddannelse. På skolen er bæredygtighed i undervisningen et vigtigt fokuspunkt, hvorfor miljøvenlige initiativer naturligt blev tænkt ind i byggeriet af skolens nye elevværksteder. En ny bæredygtig bygning kalder på en miljøvenlig truck til at matche.

 

Carsten med skolens nye elektriske Hyster gaffeltruck 2,5 ton
Lærere på en bænk fra projektet "Sammen hver for sig"
EUX-elever arbejder på deres projekter
Stole fra elevprojektet "Sammen hver for sig"

Bæredygtighed og miljøvenlige alternativer er to ting, der står højt på Roskilde Tekniske Skoles prioriteringsliste. De skulle derfor have en gaffeltruck, der kunne efterleve det. Valget faldt derfor på en elektrisk Hyster gaffeltruck, som kan løfte op til 2,5 ton. Roskilde Tekniske Skole gjorde sig mange overvejelser for at sikre det rigtige valg:  

- Først og fremmest er det jo noget med, hvor meget den kan løfte. Vi har gået efter at få en 2,5 tons truck, da vi får ret store pakker af træ indimellem. Så den skulle helt sikkert kunne løfte tungt. I forhold til drivkraft er vi en skole, der arbejder med verdensmålene, så det gav jo god mening at vælge en el-truck. Så kan man sige, at alt er helt nyt, og det er jo også den vej tingene går teknologisk. Den skal samtidig kunne køre indendørs, så er der ikke noget med emission eller noget derfra. Den har været længe ventet, og vi har glædet os rigtig meget. Det fortæller Carsten Heigren, der er faglærer og underviser på eux-tømreruddannelsen på skolen.

En nemmere og bæredygtig hverdag

Den nye eldrevne truck skal gøre hverdagen nemmere for Carsten, der som koordinator for byggeafdelingerne, ofte tager imod store leveringer af træ og andet materiale til værkstederne. Med den nye gaffeltruck kan lastbilen nemt læsses af, så træet hurtigt kan komme i tørvejr. Det er dog ikke kun faglærerne på EUX, som får glæde af maskinens mange kræfter:

-Det er primært mig, der kommer til at køre med den. Jeg har nemlig certifikat til den. Det er alligevel alle i huset, som har brug for at få flyttet og løftet noget tungt, der får gavn af den. Vores HTX-afdeling får også tit leveret materialer hertil. Her vil jeg selvfølgelig være behjælpelig med at flytte og løfte for dem, uddyber Carsten, som er uddannet tømrer.

Levering af materialer er dog ikke det eneste, maskinen skal bruges til. EUX-eleverne er ofte i gang med adskillelige projekter i forskellige materialer, hvilket nu nemt kan flyttes rundt på skolens store areal. I det seneste elevprojekt var det overordnede tema: ”sammen hver for sig”. Elevernes flotte og innovative siddemøbler bestod af genbrugsmaterialer – helt i overensstemmelse med målet om en mere bæredygtig hverdag og undervisning.

Højkvalitetsmaskine og godt samarbejde

Forventningerne til maskinen har været klare fra starten. Den skal være driftssikker og med god sikkerhed – den skal generelt fungere upåklageligt.

-Det er præcis det, jeg har oplevet indtil nu. Den er let kørt og rar at have med at gøre. Jeg glæder mig rigtig meget til at lære den bedre at kende, udtrykker Carsten tilfreds.

Han har som koordinator stået for kontakten mellem Roskilde Tekniske Skole og ProTruck. Om samarbejdet med ProTruck siger han:

-Jeg har opfattet det som en meget professionel og ordentlig virksomhed med god kommunikation begge veje. Jeg har haft lejlighed til at besøge hovedkontoret, hvor jeg fik lov til at prøvekøre en lignende truck, for lige at se hvordan det var. Det var jeg rigtig glad for. Vi har kunne tilpasse og gøre alt efter, hvad vi har haft behov for. Jeg har været rigtig tilfreds. Jeg vil helt bestemt anbefale ProTruck som handelspartner.